Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Хамилтън и Макларън

Разочарование за Хамилтън и Макларън

51
0
Люис Хамилтън

Пореден труден ден изживя екипът на Макларън днес на пистата Каталуния до Барселона. Люис Хамилтън кара МР4-26 в днешните тестове, но програмата му бе сериозно съкратена заради технически проблеми с автомобила: първо имаше хидравличен теч, а след това получи повреда в изпускателната система. Заради това и плановете за симулация на надпревара не бяха изпълнени.

Хамилтън даде четвърто време в сесията, но успя да завърши едва 57 тура – единствено Пастор Малдонадо имаше по-малко, но той пък бе с по-сериозен проблем в Уилямс-а си.

Следобед англичанинът и техническият екип проведоха серия проверки на техническите системи в къси серии от обиколки. Пилотът изрази удовлетворение от представянето на колата с новите компоненти, изпробвани днес, но не бе особено оптимистично настроен за шансовете на тима в първите надпревари от световния шампионат.

Дали вярвам, че в момента имаме кола, с която да спечелим шампионата? Не вярвам. Не. Не мога да коментирам издръжливостта и реалната ни скорост, тъй като досега не успяхме да напаснем всичко. Никой няма вина, такива неща се случват по време на тестове – тренировките са точно, за да открием къде са слабите ни места, за да ги оправим и да надграждаме след това – коментира Хамилтън.

Утре Макларън няма да са на пистата – предполага де, че чакат нови части от фабриката си в Уокинг. Отборът продължава тестовете в петък и събота.