Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 30 000 евро глоба за Ред Бул след инцидента в бокса с...

30 000 евро глоба за Ред Бул след инцидента в бокса с Марк Уебър

64
0
2013,Марк Уебър,Нюрбургринг,Ред Бул

Ред Бул бяха наказани с глоба от 30 000 евро за инцидента в бокса с Марк Уебър, след който оператор на FOM бе сериозно контузен. Заради неправилно подадения сигнал към пилота да тръгне преди да бъде монтирана правилно гумата му, комисарите на пистата са решили да накажат отбора с тази сериозна глоба. За щастие животът на пострадалият оператор е вън от опасност.

„Пилотът не може да направи нищо в тази ситуация“, заяви бившият пилот Марк Шурер, коментиращ сега за Sky Германия. „Видя се ясно, че бе даден сигнал за тръгване. В следващия момент забелязаха грешката и превключиха светлината. Пилотът обаче нямаше какво да направи. Уебър не направи нищо грешно, отборът бе виновен. Те не видяха, че гумата не е монтирана правилно. Механикът размаха ръце, но бе късно.“

Това, че животът на оператора е вън от опасност си е чисто чудо. Англичанинът бе ударен от колело, тежащо 15 кг и движещо се със значителна скорост.

„Никой не е направил нищо умишлено“, молеше за извинение Уебър. „Работим във Формула 1 и всичко тук е на лимита. Опасностите дебнат отвсякъде, дори в питлейна. Подобно нещо може винаги да се случи.“

„Понякога питлейна е по-опасен дори от самата писта“, съгласен е и Шурер.

Освен Ред Бул, глоба получи и отбора на Форс Индия. Те бяха наказани също за неправилно пускане на пилота от бокса с 5000 евро, след като Пол ди Реста бе пуснат от бокса при положение, че покрай него минаваше Жан-Ерик Верн на път за обслужване при механиците на Торо Росо. За щастие бързата реакция на французина предотврати инцидент.