Начало Други 32 коли за старта на писта „Дракон“ в Калояново

32 коли за старта на писта „Дракон“ в Калояново

85
0

След като започнаха шампионатите на планинско и рали, този уикенд е първата надпревара и от първенството на България на затворен маршрут или по-точно на писта. Шампионатът ще бъде открит на пистата „Дракон“ край плондивското село Калояново.

Вече стана ясен и съписъкът със завявки за първия старт. В него фигурират 32 пилоти в трите категории. Най-многолюдна е серията Спорт със 17 заявени пилоти, като тук са естествено носителят на короната Слави Рупчев (Елена рали тим) с Лада 2105, както и най-сериозният му опонент Огнян Патенов (Русе кар моторспорт) с ВАЗ, заедно с Димитър Пенчев (Автоцар) със Ситроен Саксо, изключително бързият Симеон Симеонов (Казанлък Моторспорт) с Хонда Сивик и др.

Средната категория – Туринг е доста свита като стартови бройки – само 8. Но сред тях е шампионът Ангел Григорчев  (Русе кар Моторспорт) с Рено Клио и вицето Станислав Паришков (Дианел рейсинг)  с Опел Кадет. На пистата се завръща и ветеранът Стоян Апостолов (Елена рали тим) с Хонда Сивик и най-после с върнат лиценз. Дебют ще направи и младият пилот и известен картингист Иван Влъчков (К-2 рейсинг) с Хонда Сивик, който тръгва с големи амбиции при мъжете.

При най-мощните автомобили се очаква интересна битка. Заявки са подали 8 пилоти, от които четирима шампиони с Мицубиши Лансер Ево. Единият е настоящия – Пламен Камбуров (Вромос Жакен), а тримата други са все бивши – Константин Маршавелов (К-2 рейсинг), Илия Царски (Автоцар) и завърналия се на пистата Румен Дунев (Дунев моторспорт). Както личи, тук битката ще е яка и безпощадна. Сред мъжете обаче има и една дама – Диана Методиева (БМВ Клуб България) с БМВ М3.

Тренировките са в събота следобед от 12.45 ч., в неделя от 11 ч.  е откриването, а от 11.20 ч. е първия манш на серия Спорт. Всяка серия ще има по два манша. Награждаването се предвижда да е около 14.10 мин. Собственикът на пистата „Дракон“ Христо Стоилов, както винаги се е постарал трасето за бъде в отлично състояние. То е обновено, с два нови и интересни завоя в допълнителната нова секция, а също и с питлейн и нови трибуни.