Начало Картинг 365 минути безплатно пилотиране на картинг за най-добър фоторазказ

365 минути безплатно пилотиране на картинг за най-добър фоторазказ

110
0

365 минути безплатно пилотиране на картинг е голямата награда в първия по рода си фотоконкурс “Let’s race до края на света”,  иницииран от пистите в Пловдив, Варна и Стара Загора. Всеки участник може да изпрати само един фоторазказ с не повече от 3 снимки с картинг сюжет. От всяка писта за полуфинал ще бъдат избрани по 3-ма финалисти, като първите трима ще получат по 30 минути картинг на една от трите писти. Всеки от полуфиналните фоторазкази ще бъде включен във финалния етап на фото-надпреварата, който ще бъде журиран от известни картинг и автомобилни състезатели. Участникът, събрал най-голям брой точки от журито ще стане национален шампион във фотоконкурса “Let’s race до края на света”.

Фоторазказите на 9-те полуфиналисти ще участват в изложба в Боулинг център «Ескалибур» Пловдив и в МОЛ Галерия Стара Загора, ще бъдат публикувани в официалните сайтове на трите писти и на медийните партньори на инициативата.

Снимките за фотоконкурса трябва да се изпращат на следните и-мейли:

Картинг писта Лаута [email protected]

Картинг писта Варна – [email protected]

Картинг писта Биго карт Стара Загора – [email protected]

ClubS1.BG e mедиен партньор на фотоконкурсa.

Пълните условия на фотоконкурса прочетете тук: www.varnakarting.com

 

***ЗА ПИСТИТЕ***

Картинг писта “ЛАУТА” написа нова страница в историята на любителския и професионален картинг спорт в България. Когато отвори врати преди 10 години, постави началото на любителски шампионат по картинг, който се провежда и до днес и  е задължителната първа крачка към професионалния спорт.

Първият модерен комплекс за картинг има хомологация от Международната федерация по картинг CIK/FIA/категория С и е разположен на площ от 20 дка с дължина на трасето 870 метра. Тук за 10 години бяха организирани над 1500 любителски състезания, в които са участвали над 20 000 човека от цяла България. Това прави любителския шампионат на Лаута най-мащабната платформа за масов картинг спорт, което отрежда на пистата челно място сред институциите в България с принос за популяризиране на спорта в свободното време.

Картинг писта „ВАРНА“ е най-голямата писта за картинг в България. Утвърдена е от БФКС (Българска Федерация по Картинг Спорт) и предстои нейното хомологиране от Международната Федерация по картинг CIK/ FIA. За изминалите години картинг писта „Варна“ е получавала различни награди като: „Най-прогресиращ спорт“ в община Варна и награда за цялостен принос в развитието на картинг спорта на Годишната церемония на Българската Федерация по Картинг Спорт. Ежегодно се организират и провеждат Професионални Републикански и Международни състезания. С цел популяризиране на спорта и поддържане интереса на клиентите се организират и различни любителски шампионати, ученически акции и промоции, медийни и фирмени състезания.

Картинг писта „БИГО КАРТ” е разположена на -3 ниво в мол Галерия Стара Загора. Истинска галерия от емоции и развлечения са събрани на едно място – картинг писта, писта с детски колички, електронни игри. За радост на феновете на моторните спортове на територията на пистата се намират и реплики на каските на едни от най-известните пилоти от Формула 1 – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Себастиан Фетел…

Пистата работи целогодишно и ежегодно оганизира любителски шампионати и фирмени тиймбилдинги.