Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четирима пилоти ще работят за Ферари на симулатора

Четирима пилоти ще работят за Ферари на симулатора

306
0
Брендън Хартли

Четирима пилоти ще работят за екипа на Ферари във Формула 1 на симулатора. Освен Паскал Верлайн, за когото това стана ясно преди няколко седмици, това ще бъдат още Брендън Хартли, който до миналия сезон караше за Торо Росо, Антонио Фуоко и Давиде Ригон.

Верлайн се състезава във Формула 1 през 2016 и 2017 г., а през 2015-а стана шампион в DTM. Понастоящем той е пилот на Махиндра във Формула Е.

Хартли идва в Маранело, след като бе част от екипа на Торо Росо

Той бе част от Гран при от надпреварата в САЩ през 2017 г. до края на сезон 2018. Брендън има сериозен опит в надпреварите за издръжливост. Той е световен шампион в WEC за 2015 и 2017 г. и печели 24 часа на Льо Ман през 2017-а.

Фуоко е част от семейството на Ферари през цялата си кариера досега и се присъединява към екипа от пилоти, които ще правят изпитания на симулатора след силен сезон във Формула 2 миналата година. В него той спечели страхотна победа в Абу Даби.

Ригон е ветеран в симулатора на Скудерията, като се занимава с това от 2014 г. Освен това той е и дългогодишен състезател за тима в GT категориите. Той има 4 победи с екипа на AF Corse в шампионата на WEC на ФИА.

Спортният шеф на Ферари Матиа Биното коментира:

„Нашият отбор залага на 4-има безсъмнено талантливи пилоти, които притежават вродено чувство за скорост, със силно разбиране на състезателните коли и писти. Това са точно качествата, които се изискват за роля им симулатора, която е една от жизненоважните части на оборудването във F1 днес.”