Начало Рали 4 екипажа на Hyundai Racing Trophy ще участват в Сливен

4 екипажа на Hyundai Racing Trophy ще участват в Сливен

94
0
Йордан Атанасов

4 екипажа от едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy (HRT) ще участват в рали Сливен. Заявки са подали Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев, Виктория Гъркова/Велислава Павлова, както и турските дебютанти Буркай Ерен/Бора Арабаджъ.

Екипажите участващи в Hyundai Racing Trophy са убедителни лидери и в клас RC5 на националния рали шампионат. Лидер е Симеонов, който записа три победи до момента, като по този начин събра 129.80 точки. На 37,74 т. след него е Денис Станчовски, а третото място е за Виктория Гъргова с 70.30 т.

В същото време доскорошният екипаж в шампионата на HRT Мартин Коев/Димо Бозуков също подаде заявка за участие в Сливен. Коев и Бозуков за първи път в своята кариера ще разчитат на автомобил от най-силния клас RC2 Мицубиши Лансър Ево 9. Колата е позната на българските фенове от миналата година, когато с нея в Сливен се състезаваше Йордан Атанасов.

Коев и Бозуков стартираха сезона в Hyundai Racing Trophy с втори места в рали Брашов и рали България, като пропуснаха стартовете в турското рали Троя е Чанаккале и Твърдица-Елена. Коев ще има задачата да свикне със силната машина по едни от най-трудните и предизвикателни отсечки в България.