Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 наказателни точки и 2 санкции за Хюлкенберг в Китай

4 наказателни точки и 2 санкции за Хюлкенберг в Китай

39
0

Нико Хюлкенберг от екипа на Рено получи общо 4 наказателни точки към суперлиценза си и 2 отделни санкции в Гран при на Китай. Германецът бе признат за виновен за изпреварване на Ромен Грожан при виртуална кола за сигурност и на Маркус Ериксон при същинската поява на сейфти кара.

За двете си прегрешения Хюлкенберг получи съответно 5 и 10 секунди наказание към общото си време. Нико се класира 7-и на стартовата решетка, но ранното влизане в бокса за сликове провали състезанието му.

„Поехме риск да влезем в бокса за сликове веднага след края на първата обиколка, като трасето беше наистина сухо навсякъде, без старт-финалната права, обясни германецът, който завърши 12-и. – Излизайки от пита, Ланс Строл катастрофира и бе назначена виртуална кола за сигурност.

При влажно на места трасе ако не можеш да натискаш, губиш цялата температура в гумите си. И аз изгубих цялото сцепление. Беше като да караш на лед и се завъртях няколко пъти. Виртуалният сейфти кар разруши нашата стратегия и провали състезанието ми.“

Другият пилот на Рено Джолион Палмър също влезе в бокса за „сухи“ гуми в края на първия тур, но още на излизане от пита се завъртя. След това той отново трябваше да смени гумите си и в крайна сметка завърши едва 13-и.