Начало Лайфстайл 4 организатори на F1 Rocks в Индия арестувани

4 организатори на F1 Rocks в Индия арестувани

31
0
Формула 1

Четирима от организаторите на концертите от F1 Rocks в Индия бяха арестувани след провала на спектакъла на Металика. Метал легендите изобщо не се появиха, като официално цитираната причина бе технически проблеми. Вторият голям концерт – този на Лейди Га Га – все пак се случи.

Оказа се обаче, че организаторите не са успели да извадят необходимите разрешителни за изпълнението на Металика. Публиката нямаше представа за това и се събра, очаквайки да види групата. Съобщението за отмяната доведе до истински погром: стотици хора нахлуха на мястото, където трябваше да се състои събитието и потрошиха част от оборудването. Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Кърк Хамет и Робърт Трухильо трябваше да са хедлайнери на F1 Rocks и бяха закарали 30 тона оборудване, както и екип от 350 души, отговарящи за построяването на сцената.

В индийския Уол Стрийт Джърнъл бе отбелязано, че това е само още един пример за хаоса и лошото управление на големи събития в страната.

Входовете трябваше да бъдат отворени в 3 следобед – това бе принтирано на билетите. Когато и в 6 вечерта това не се случи, хиляди хора протестираха, крещейки и ритайки бариерите, катерейки се по коли и т.н. – се казва още в публикацията.

Самата надпревара на новата писта Буд Интернешънъл премина без инциденти. Не се случиха протестите на местни фермери, искащи компенсации за земята си, върху която е построено трасето. Местните организатори се стараеха неимоверно много да заличат спомена от скандалите по време на миналогодишните Игри на британската общност и в известна степен успяха, но неуредици не липсваха.