Начало Други 42 заявки за планинско Осогово

42 заявки за планинско Осогово

380
0

Общо 42 са подадените заявки за планинското изкачване Осогово, което ще е последен кръг от шампионата. 3 от тях са дрифт автомобили на клуб Мирафиори, а Мирослав Минчев с ВАЗ 2105 е форлойфер. Така реално състезателните коли ще са 38. Очаква се към тази група да се присъединят и 3-4 състезатели от Македония.

„Няма как да не сме доволни от този списък със заявки, каза директорът на финалното състезание от планинския шампионат Диана Стоянова. – И причината за това са, че Осогово е финал, второ – че в списъка няма обичайния „наплив“ на местни пилоти и, трето, че Кюстендил е най-отдалечената точка в календара.“

В списъка са спорещите за титлата в генералното класиране Юлиян Телийски и Христо Манолов с автомобили Мицубиши Лансър Ево 9. Участие няма да вземе загубилият шансове за короната Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9.

Участие в надпреварата ще вземе и шампионът на писта в клас Туринг Иван Влъчков с Хонда Сивик, като в неговия клас HC3 ще има още 7 пилоти. В предния кръг на Шипка-Дамсцена Влъчков не завърши и сега е амбициран да се представи силно.

Пълният списък със заявки можете да видите вдясно: