Начало Рали Трудна пета отсечка за Пежо, лидерите увеличават аванса си

Трудна пета отсечка за Пежо, лидерите увеличават аванса си

87
0

Петата отсечка от рали Дакар 2015 бе трудна за екипа на Пежо, от който само Стефан Петерханзел бе сигурен, че ще продължи по-нататък в надпреварата.

Карлос Сайнц отпадна, след като часове наред се опитваше да поправи турбото на автомобила си. Сирил Депре също спря, като за него не стана ясно дали ще може да се състезава.

– Техническите проблеми са нещо очаквано, особено на първи Дакар – коментира по-рано шефът на тима Бруно Фамен.

Етапът бе спечелен от Владимир Василиев (Мини) пред Язид ал Раджи (Тойота) и Роби Гордън. В генералното класиране Жиниел де Виле загуби още време спрямо Насър ал-Атия.

При мотоциклетите Марк Кома продължава да преследва Хоан Бареда Борт – пилотът на КТМ взе етапната победа с малко над 2 минути пред съперника си от Хонда. Разликата помежду им в общото подреждане е 10:33 мин. Пауло Гонкалвеш продължава да е трети, но чилиецът Пабло Кинтанила върви страхотно и може да го постави под напрежение.

Рафал Соник продължава да разбива съперниците си при АТВ-тата, докато при камионите има нов лидер в генералното класиране. Едуард Николаев надделя в двубоя с Андрей Каргинов и е начело с малко над 8 минути аванс.