Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 5 от 5 квалификации за Ред Бул

5 от 5 квалификации за Ред Бул

38
0

Тимът на Ред Бул спечели и петата квалификация от сезон 2010 г. във Формула 1, като за трети път и двамата пилоти на отбора ще се наредят на първа редица. Никой друг не е успял до момента да разбие хегемонията на биковете в тренировките за място на стартовата решетка, независимо от условията на трасето. В екипа се надяват времето и утре да се запази сухо, тъй като в надпреварите представянето им далеч не е толкова постоянно.

– Битката между Себ [Фетел] и мен винаги е оспорвана. Той имаше някои чудесни обиколки напоследък, но този път бе мой ред! – възкликна спечелилият полпозишъна Марк Уебър. – Колата върви наистина чудесно, но не приемаме нищо за даденост. Знаем, че Макларън и Ферари са силни съперници и ще продължат да са такива до края на сезона. Тази първа позиция е за отбора – дължи се на огромните усилия на всички във фабриката и на пистата.

Останалият втори днес Фетел каза, че за него и първа редица е прекрасен резултат.

– Наясно сме, че днес не се дават точки – тях ги разпределят утре. В момента ситуацията изглежда благоприятна за нас, но може да се промени много бързо, така че трябва да останем концентрирани. Не е изключено и да завали. Поздравления и за екипа, благодарение на който получихме толкова новости за този уикенд – коментира германецът.