Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 50 000 души се събраха на Stars & Cars

50 000 души се събраха на Stars & Cars

34
0

50 000 души се събраха на събитието Stars & Cars, с което Мерцедес традиционно сложи край на състезателния сезон. То се проведе в Щутгарт, където имаше и демонстрации с различни автомобили – и съвременни, и исторически, питстопове и други атракции.

– Начинът, по който феновете ни приеха в Щутгарг, почти не подлежи на описание – заяви двукратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. – Празнувах и първата си титла на същото събитие през 2008 г., но тази година те надхвърлиха всички мои очаквания. Атмосферата бе фантастична и всичко бе подходящ финал на един невероятен сезон. Да спечеля короната бе най-прекрасният момент в живота ми. Отборът бе с изключително представяне, за което искам да благодаря на всички в Бракли, Бриксуърт и Щутгарт.

Нико Розберг каза, че и за него 2014-та бе невероятна година и повтори, че се гордее да е част от един невероятен отбор:

– Управлението на „сребърната ми стрела” този сезон бе безкрайно удоволствие. Бях особено вдъхновен от подкрепата на феновете ми по цял свят. Те непрекъснато ми дават допълнителни сили.

Общо 64 автомобила участваха в събитието. Най-старият от тях бе Гран при кола от 1914 г. Най-модерният бе F1 W05 Hybrid, с който Хамилтън и Мерцедес спечелиха титлите при пилотите и конструкторите във Формула 1.

Сред VIP гостите бяха легенди на автомобилния спорт като Ханс Херман, Стърлинг Мос и Клаус Лудвиг, професионалният голф играч Мартин Каймер, треньорът на немския национален отбор по футбол Йоахим Льов, мениджърът на тима Оливер Бирхоф.