Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 50 тура за Петров през първия ден в Сингапур

50 тура за Петров през първия ден в Сингапур

60
0
Виталий Петров

Виталий Петров (Рено) натрупа 50 обиколки в свободните тренировки за Гран при на Сингапур, докато учеше трасето, на което кара за първи път.

– Работата се усложни от факта, че пистата бе мокра. Работих упорито по адаптиране на стила си към конфигурацията и поведението на болида тук – коментира пилотът. – През втората сесия започнахме да се трудим върху реглажите. Трудно е да се намери добър баланс, но ако продължаваме в същата посока, мисля, че ще сме в прилична позиция. Допуснах грешка в една от най-бързите си обиколки и съм наясно, че има повече потенциал, а целта ми за утре е да стигна топ 10 – допълни руснакът.

Девето време и в двете сесии пък записа Роберт Кубица, който направи днес по улиците на града едва 26 тура.

– Петъкът бе по-труден от обикновено, защото имахме проблем с хидравликата във втората сесия, когато условията на пистата бяха най-добри. Затова и имам едва към пет чисти тура за целия ден. Не мога в момента да преценя къде се намираме спрямо съперниците. Условията се променяха много по време на тренировките, а секциите с нов асфалт изсъхваха много дълго – обясни програмата си полският пилот на Рено.