Начало BG спорт 52 заявки за планинско Шипка Дамасцена

52 заявки за планинско Шипка Дамасцена

370
0
Шипка Дамасцена

52 пилоти са подали заявки за участие за планинско Шипка Дамасцена – 6-и последен кръг от националния шампионат. Надпреварата ще се състои идния уикенд, като предстои да се реши кой ще спечели титлата в генералното класиране. Там претенденти са Христо Манолов и Юлиян Телийски и двамата с Мицубиши Лансър Ево 9.

Двамата са разделени само от 2 точки и който завърши по-напред сега на Шипка ще спечели и титлата. Телийски взе короната миналата година и сега ще се бори да я защити. Сред кандидатите за победата е и Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8, който този сезон спечели 2 победи, но пропусна няколко състезания и няма шанс за титлата.

В HC2 на линия е осигурилият си вече титлата Ивелин Йотков с БМВ Е30. В HC3 за първи път този сезон на планинско ще участва шампионът на писта в серия Туринг Иван Влъчков. Той ще се бори с още 10 пилоти в своя клас, сред които са Давид Будев с Хонда Сивик и Косьо Йорданов с Рено Меган и двамата от Влъчков Рейсинг. Йорданов е лидер в генералното подреждане в класа.

Влъчков заяви, че ще се стреми към първото място, като колата му е добре подготвена, но очаква конкуренцията да бъде много сериозна. За Будев това ще бъде първо участие на планинско изобщо, като той няма да гони челно класиране, а целта му е преди всичко да завърши.

В HC4 Александър Димитров със Ситроен Саксо също вече си гарантира първото място в класа, но ще участва на Шипка Дамасцена. Същата е ситуацията и в RC4 и HC5, където Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен C2 R2 и Павел Шенков с ВАЗ 2105 са недостижими.

В RC3 битката за титлата ще бъде между Петър Бакалов с Рено Клио и Емил Денев с Рено Клио, като последният обаче не е подал заявка за участие, въпреки че води в класирането с 1 точка.

Пълният списък на пилотите със заявки можете да видите на графиките вдясно: