Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 5759 км за Мерцедес MGP W02 в тестовете

5759 км за Мерцедес MGP W02 в тестовете

110
0
Нико Розберг

5759 км тестове с MGP W02 е равносметката на Мерцедес след приключване предсезонната подготовка на отбора. Последният ден на отбора на пистата Каталуния бе негативно повлиян от порой, но въпреки това изводите – особено предвид петъчното представяне с последните новости в автомобила – са положителни.

Пилотите на тима все пак успяха да свършат известно количество работа в събота. Михаел Шумахер изпробва за първи път мокрите гуми на Пирели, като заедно с екипа тренира и различни състезателни сценарии, включително процедурата на състезателната решетка.

Използвахме добро времето си, за да преминем през процедурите – коментира седемкратният световен шампион. – Ясно е, че имаше някои ограничения, но седмицата в Барселона като цяло бе добра за нас и със сигурност сме доволни от позицията си точно преди първия старт за сезона.

Нико Розберг следва подобна на съотборника си програма, като при него предимството бе малко подобреното време, което позволи да запише и постижение на мокрото трасе. При Шумахер пистата бе наводнена и подобно нещо бе на практика невъзможно.

Беше наистина полезно да придобия опит с мокрите гуми на Пирели. Направихме сериозен прогрес за четирите серии тестове тази зима и е прекрасно да видим, че нещата вървят в правилната посока. Със сигурност напредваме, като признанието за това е за отбора и неговия труд – заяви Нико.

Спецификацията на MGP W02 от петък ще бъде използвана за Гран при на Австралия, след като пробите с нея преминаха по план, бе изводът на шефа на екипа Рос Браун.

Всичко във Формула 1 обаче прогресира непрекъснато, така че ще продължим да търсим подобрение в представянето си. Доволни сме от приложената в изпитанията програма, покрихме добра дистанция и постигнахме желаното развитие. Едва при първия старт ще разберем къде точно се намираме [спрямо съперниците] и как трябва да реагираме – допълни англичанинът.