Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Бахрейн се опитват да печелят време

Организаторите в Бахрейн се опитват да печелят време

98
0
Гран при на Бахрейн

Ситуацията с отложената Гран при на Бахрейн от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. би трябвало да се реши до утре, когато изтича крайният срок, даден на организаторите, за да обявят имат ли намерение да проведат надпреварата по-късно тази година. От пистата до Манама обаче днес пуснаха изявление, в което явно се изразява надежда за кръга. Управляващият търговските права Бърни Екълстоун вече посочи през седмицата, че е склонен да даде повече време на хората в близкоизточното кралство.

С благодарност отбелязваме разбирането от страна на Формула Уан Мениджмънт и ФИА в трудния за нас момент. Бихме искали и да благодарим за подкрепата на международната автомобилна общност и феновете на Формула 1 по света. Ситуацията в страната ни върви в положителна посока, еволюира през цялото време; ежедневието ни постепенно се подобрява в условията на извънредно положение. Гран при на Бахрейн е време за празнуване – домакинството на състезанието е повод за гордост за Бахрейн и бахрейнците. То ни представя на света и нямаме търпение да приветстваме отборите и пилотите, както и всички останали хора, свързани с Формула 1, обратно в Бахрейн в много близко бъдеще – се казва в изявлението, подписано от председателя на трасето Зайед Рашид Алзаяни.

Засега реакция от ФИА няма. От Сахир не предложиха тълкуване на съобщението с обяснение пред агенция Ройтерс, гласящо, че думите би трябвало да са ясни, но не е поет официален ангажимент.