Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо продължава да отлага решението си за 2018 г.

Алонсо продължава да отлага решението си за 2018 г.

72
0

Фернандо Алонсо заяви на пистата Спа, че за него подновяването на контракта с Макларън на съотборника му Щофел Вандоорн е логично и очаквано, но по никакъв начин не влияе на неговите действия и не го поставя под каквото и да е напрежение.

„Оставането му в тима е напълно логично и правилно, защото той е млад и много талантлив пилот, така че това е съвсем очаквано“, коментира Фернандо новия контракт на Щофел и продължи, че за него нещата още не са ясни и ще мисли през септември, който започва другата седмица.

Испанецът разказа, че е тренирал усилено у дома, а след това е бил на почивка в Гърция – на остров Миконос, където бе и Люис Хамилтън преди домашния си старт във Великобритания. През този период Фернандо е опитал да се откъсне от самите състезания и да се съсредоточи, за да си свърши колкото може по-добре работата в оставащите състезания.

Алонсо очевидно не отхвърля възможността и да не кара поне догодина във Формула 1, защото реално местата в трите силни екипа са заети и това, че има титли и имидж на един от най-добрите пилоти на нашето време не му помага.

Испанецът разказа още, че е в тясна връзка с тима си и е наясно с всички преговори, които са водени и се водят с доставчиците на двигатели. Той има и своето мнение по тях, което също споделя с отбора. Що се отнася да Хонда, Фернандо подчерта, че знае чудесно как работят ден и нощ, но не би могъл да каже дали ще успеят с двигателя след месец или след шест.

„Очакват ни две много тежки състезания на две от пистите, които изискват най-много от двигателя и знаем, че ще бъде трудно. Но все пак промени във времето и някакви обстоятелства могат да ни помогнат и всичко може да се случи“, коментира Алонсо шансът за предстоящия уикенд. „Миналата година тръгнах последен, но така се случи, че при прекъсването (заради катастрофата на Кевин Магнусен – б.а.) се оказах четвърти, така че може да имаме някакъв шанс.“

Алонсо ще стартира в Белгия с подсилен двигател, реално от последната генерация Step 3, но без всички промени в него, както и в останалите елементи в задвижващата система, за да не получи наказания. Съотборникът му Щофел Вандоорн смени цялото задвижване за пореден път и санкцията е 35 позиции назад.