Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жером Дамброзио обявен официално за трети пилот на Лотус

Жером Дамброзио обявен официално за трети пилот на Лотус

52
0
Жером Дамброзио

От известно време насам е ясно, че Кими Райконен и Ромен Грожан ще са титулярните пилоти на Лотус за предстоящия сезон, но поне до момента не бе ясно, кой ще е тест и заместник пилот в екипа. Без особена изненада днес бе обявено, че това ще е 26-годишният белгиец Жером Дамброзио, който през миналата година се състезава за екипа на Маруся-Върджин.

„Чувството е невероятно, за мен е голямо удоволствие да се присъединя към екипа на Лотус. Смятам, че това е много вълнуваща стъпка в моята кариера“, заяви Дамброзио. „Направих вече цял сезон, макар и за по-малък тим и имах възможността да науча доста. Сега пък ще мога да работя с един от топ отборите, което ще е чудесно за бъдещето ми развитие.

Знам, че благодарение на опита си мога да допринеса много за отбора. Разбира се с удоволствие бих се състезавал, но по-добре това да е за топ отбор. Смятам, че връзката с Лотус ще ми помогне занапред. Това бе решението, което взех, защото не можех да си позволя да изпусна тази възможност. Желанието ми за бъдещето е отново да се състезавам и затова съм много мотивиран, да дам всичко от себе си за отбора.“

Дамброзио използва услугите на мениджърската фирма Гравити, която е управлявана от тим шефа на Лотус, Ерик Булие. Със сигурност това също е било предимство за белгиеца.

„Добре е за нас да си осигурим като трети пилот услугите на състезател, който е участвал в целия сезон 2011“, заяви Булие. „Жером е човек, който добре познаваме. Млад, талантлив и мотивиран. През 2010 г. той ни впечатли особено, като се представи отлично на теста за млади пилоти в Абу Даби. Освен това се представи добре в дебютния си сезон. Той ще е перфектно допълнение към отбора и се радвам, че отново ще работим заедно.“