Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Атаката срещу Ботас при рестарата бе ключова за подиума, обясни Рикиардо

Атаката срещу Ботас при рестарата бе ключова за подиума, обясни Рикиардо

30
0

Атаката срещу Валтери Ботас при рестарта е била единствената възможност за Даниел Рикиардо да се качи на подиума в Белгия и той го е оползотворил по най-добрия начин. Това обясни пилотът на Ред Бул след финала на надпреварата на Спа.

Австралиецът завърши 3-и след старт от 6-а позиция, като преди маневрата се възползва от отпадането на съотборника си Макс Верстапен и наказанието от 10 сек престой в бокса на Кими Райконен.

„Със сигурност състезанието завърши добре. Изглежда намерихме допълнителна скорост в неделя, заяви Даниел. – Бяхме на позиция да се възползваме от обстоятелствата и да извлечем полза от това. Щастлив съм. Още един подиум е винаги добре дощъл. В първата серия от обиколки с ултрасофт имахме доста трудности. Получаваха се много мехури по гумите.

Това е проблем, който винаги имаме на тази високоскоростна писта. Не можехме да направим прогрес. Но след това сложихме суперсофт  и намерихме добър ритъм. Можахме да поддържаме близки времена за обиколка като лидерите. Колата за сигурност ми даде възможност при рестарта да атакувам Валтери и я реализирах.“