Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се срещал тайно с Ферари?

Алонсо се срещал тайно с Ферари?

69
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се е срещнал тайно с Ферари, за да обсъди евентуално свое връщане в отбора, твърди испански уебсайт. Според Диарио Гол пилотът се видял с представители на Скудерията още по време на уикенда за Гран при на Испания. Двигателят зад разговорите бил Флавио Бриаторе, който все още взима участие в управление кариерата на Алонсо.

Уебсайтът твърди, че Бриаторе използвал всичките си възможни връзки и влияние, за да уреди връщането на Фернандо в Маранело.

Слухът набра сила в падока на пистата в Монте Карло, където този уикенд предстои да се проведе Гран при на Монако. Повечето наблюдатели обаче смятат връщане на Алонсо в Маранело за много малко вероятно. Все пак се твърди, че мениджмънтът на Скудерията наблюдава особено внимателно представянето на Себастиан Фетел тази година, тъй като ръководителите на екипа смятат, че колата им е достатъчно добра, за да побеждават Мерцедес. В съответствие с това им убеждение очакванията към Фетел са много сериозни.

Оставането на Фетел във Ферари автоматично би затворило вратата за Алонсо. Германецът се чувства комфортно с Кими Райконен и се говори, че дори е поискал оставането му и за следващия сезон. Самият финландец повтаря вече неколкократно, че го пращат в пенсия в продължение на повече от десетилетие, а той все още е във Формула 1 и продължава да се състезава.

Ако все пак Алонсо някак постигне договорка с Ферари, то той би загубил свободата, на която се радва понастоящем в Макларън. Миналата година тимът от Уокинг го пусна да участва в Индианаполис 500 и Дженсън Бътън го замести в Монако. Тази година пък Фернандо кара в шампионата за състезания за издръжливост, който включва 24 часа на Льо Ман.