Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е ключът за пазара на пилоти, твърди Грожан

Алонсо е ключът за пазара на пилоти, твърди Грожан

34
0
Ромейн Грожан

Бъдещето на Фернандо Алонсо е ключът за раздвижване пазара на пилоти, твърди Ромейн Грожан.

Френският пилот на Лотус заяви, че той лично изчаква новини за испанския състезател на Ферари преди да вземе своите собствени решения.

Самият Алонсо заяви през последните дни, че в момента няма намерение да сменя отбора си. Това обаче съвсем не е достатъчно, за да спре слуховете относно бъдещето му. Фернандо продължава най-често да бъде „пращан” обратно в Макларън, при това още преди изтичането на настоящия му договор, който е до края на 2016 г.

Грожан пък води разговори с Лотус, но даде да се разбере, че би напуснал тима от Енстън в опит да си осигури конкурентоспособен автомобил.

– За момента всичко е спокойно, нищо лудо не се случва. Трябва да се изчакат Ферари и Алонсо, след това пазарът ще се раздвижи. Досега нищо не помръдва. Винаги могат да се правят спекулации. Но Алонсо е ключът към пазара. Разговори се водят непрекъснато, това е работата на мениджърите ми. Просто се налага да се изчака – допълни Грожан в отговор на въпрос дали води дискусии със Скудерията.

Кариерата на Ромейн се управлява от компанията Гравити Спорт Мениджмънт, която е на съсобствениците на Лотус Гении. Самият пилот обаче не смята, че може да се получи конфликт на интереси при воденето на преговори за неговото бъдеще:

– Доста ясно е, че имам опции да отида другаде, ако поискам. Силата на Гении е в това, че притежават различни компании, но те не смесват интересите на отделните фирми. Да, мениджмънтът ми е от Гравити, а аз карам за Лотус и те са част от голямата група. Но смятам, че ще е добре за Гравити, за имиджа им, ако стана световен шампион.