Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алберс напусна Катерам, Манфреди Равето става шеф на тима

Алберс напусна Катерам, Манфреди Равето става шеф на тима

68
0
Кристиян Алберс
Кристиян Алберс; снимка: Катерам

Кристиян Алберс напусна тима на Катерам, обяви самият той в съобщението на екипа след Гран при на Италия. Шеф на тима става досегашният му заместник Манфреди Равето.

– През последните месеци посветих цялата си енергия, за да осигуря възможно най-плавното установяване на новите собственици в тима, както и да постигнем колкото се може по-добри резултати за нашите инвеститори, спонсори и всички хора в Катерам. Работих неуморно за преструктуриране на екипа, като в същото време въвеждахме технически новости за тима, което доведе до значително подобрение скоростта на болида. Поради лични причини и за да мога да съм повече време със семейството си, подавам оставка от настоящия си пост като главен изпълнителен директор на Катерам F1 Тийм. Желая на отбора всичко най-добро в бъдеще – заяви Алберс.

Равето каза от своя страна, че целият тим му благодари за упоритата работа.

Ситуацията в Катерам изглежда нестабилна – по отношение на пилотите, а и част от освободените служители заведоха дела за неправомерни уволнения. По-рано през уикенда на Монца Камуи Кобаяши бе категоричен, че това положение изобщо не му харесва.

– По принцип съм тук, за да се състезавам, но в последните няколко седмици изглежда политиката надделява над спорта. Говорихме с адвокати и положението в момента е, че аз имам договор. Пилот съм на Катерам и не зависи от мен какво се случва от тук нататък. Ако кажат симулатор, отивам там, ако кажат да си стоя вкъщи – там оставам, ако се обадят да карам – се състезавам. Естествено, че не съм доволен, но не мога да избегна това – обясни японецът.

Андре Лотерер кара на мястото на Кобаяши в Белгия. Камуи разбрал, че ще се върне в кокпита на Монца едва в сряда, при това късно вечерта. Не му е било обяснено изобщо защо не кара на Спа. Съвсем близкото бъдеще – след Гран при на Италия, в която той финишира 17-ти, е неясно.

– Не знам какво е положение като цяло. Ако отборът не бе купен, може би нямаше да се състезава? Нямам идея – каза още Кобаяши.