Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Алонсо остава в Макларън и през 2018 г.

Официално: Алонсо остава в Макларън и през 2018 г.

105
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо остава в екипа на Макларън и през следващия сезон, обявиха официално от тима. Засега не се съобщава за колко години е новият договор на испанеца, но той обяви, че е дългосрочен. Съотборник на Алонсо и през следващия сезон ще бъде Щофел Вандоорн. 

Това ще е 4-ия пореден сезон за Алонсо в Уокинг, като от следващата година тимът ще бъде с двигатели на Рено. За последните 3 Макларън ползваше агрегатите на Хонда, с които имаше много проблеми и прекрати партньорството си с японците.

„Фантастично е да продължа връзката си с всички в Макларън, каза Алонсо. – Сърцето ми винаги ми казваше да остана и наистина се чувствам като у дома si тук. Това е фантастичен тим, пълен с невероятни хора с топлота и доброжелателство, където не съм имал никъде другаде в F1.

Макларън има техническия ресурс и финансова мощ да печели състезания и световни титли. Въпреки че последните няколко години не бяха лесни, не сме забравили как се печели и мисля, че можем да го направим отново.“

„Много съм щастлив да потвърдя, че Фернандо ще остане в Макларън, каза изпълнителният директор на тима Зак Браун. – Той беше фантастичен коз в цялата организация за последните 3 години.

Алонсо е невероятна индивидуалност и един от най-завършените и талантливи пилоти в модерната ера. Винаги е имало смисъл да продължим нашето пътешествие заедно.“