Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Малко или повече, това е, което очаквахме

Алонсо: Малко или повече, това е, което очаквахме

37
0

Фернандо Алонсо заяви след края на днешния първи ден тестове на Херес, че всъщност малко или повече тимът му е очаквал подобно развитие, защото новите системи са толкова сложни и трудни за управление в началото, че случилото се през миналата година с други (като Ред Бул) сега в някаква степен става и с Макларън-Хонда.

Но испанецът бе категоричен, че ентусиазмът и амбицията нещата бързо да тръгнат в положителна посока са мотивиращо високи.

Алонсо успя да направи едва 6 обиколки през деня и бе с най-лош резултат – 1:40.738 мин, на 18,118 сек зад топ времето на Себастиан Фетел, който бе в кокпита на Ферари.

– Нуждаем се от време и опит. Ясно е, че бих искал да направя повече обиколки днес, но това е положението – каза Алонсо, който обясни, че наистина има сърдечни, но не много ясни спомени от епохата на доминация на Макларън Хонда, следял е новините и имал постер на Аертон Сена, но в Испания в онези години Формула 1 не се предавала.

Алонсо отбеляза още, че не е изненадан от отличното темпо и издръжливост на Мерцедес днес, защото те развиват една отлична кола от миналия сезон и това е нормално.

– Да, фаворити са, но не очаквам да спечелят толкова много състезания, колкото миналата година. Просто мисля, че другите са напреднали – допълни двукратният шампион, като отново заяви, че сега е на различна възраст, с много повече опит и нещата с Макларън днес са други.