Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Отборът ни не бе конкурентоспособен, но вършим нещо

Алонсо: Отборът ни не бе конкурентоспособен, но вършим нещо

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо стартира от 16-а позиция и завърши на 16-о място в Гран при на Франция – на 3 обиколки зад победителя Люис Хамилтън. По време на самата надпревара той заяви: „Нямам спирачки, нямам гуми, извън точките сме и се мъчим да свършим не знам какво, но не ми пука особено.” Двукратният световен шампион звучеше раздразнено, а накрая се прибра заради проблем с окачването. След финала обаче испанецът бе категоричен, че предпочита да се състезава, независимо от факта, че бе последен в състезанието на пистата Пол Рикар.

„Ние сме 20 пилоти и имаме най-хубавата работа на света. Отборът ни не бе конкурентоспособен днес или през целия уикенд, но вършим нещо. Да, представянето ни бе много, много лошо. Но сме седми в класирането, така че нещо се случва”, заяви Алонсо. „Изненадан съм колко сте негативни. Въпросите са как успявам да съм позитивно настроен, как се усмихвам, как дишам, как ям. Справям се доста добре и знаете ли, чувствам се много привилегирован.”

„Не започнах добре състезанието, загубих позиции на старта, пазейки се от инцидентите покрай мен. Твърде много коли около мен пресякоха направо, а аз останах на пистата и накрая бях последен. После имах проблем с прегряващи спирачки, а накрая се прибрах заради окачването.”

„След пет дни ще имаме възможност да забравим днешния ден и да подобрим работата си. Наистина се надявам изминалият уикенд да е единичен случай, съответно да се справим добре на Шпилберг и още повече – на Силвърстоун. Знам какво идва през следващите няколко месеца и все още съм оптимист.”