Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с ново шаси на Монца

Алонсо с ново шаси на Монца

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще е с ново шаси за Гран при на Италия този уикенд заради катастрофата, която претърпя на пистата Спа-Франкоршамп миналата неделя. Испанецът обясни, че се надява задвижващата система да е тази от Белгия, но днес ще разбере дали това е възможно.

„Шасито е от зимните тестове или първите стартове, но е ново. В понеделник и вторник провериха двигателя, изглеждаше като че ли е наред. Надяваме се да продължим с този агрегат. Но шасито, подът, предното крило, за които имаме ограничени резерви, са неизползваеми. Беше доста скъпа катастрофа. Може и да ни свършат резервните части. Разполагаме с това, което е на колата, а всичко останало сигурно ще е от различна спецификация. Ситуацията е доста сложна, тъй като щетите по автомобила са сериозни, а имахме само четири дни до уикенда на Монца”, обясни Алонсо.

Пилотът на Макларън каза също така, че е имал болки в гърба и китка след удара, които постепенно са утихнали.

В Хаас пък ще използват новия под за колите си, след като първите изпитания на Спа не доведоха до крайно заключение дали има напредък с него. Ревизираният компонент бе изпробван в петъчните сесии на белгийското трасе. След това Ромен Грожан се върна към предходния вариант за останалата част от уикенда.

„Не бяхме особено бързи миналия петък и затова решихме да върнем стария вариант, за да видим разликата между двете спецификации. След това данните бяха обсъдени с хората от аеродинамичния отдел и бе ясно, че новият пакет е стъпка в правилната посока. Изисква се малко напасване на настройките”, обясни шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.