Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо иска да остане в Макларън, твърди Булие

Алонсо иска да остане в Макларън, твърди Булие

31
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие твърди, че Фернандо Алонсо иска да остане в тима и според него е въпрос на време испанецът да подпише новия си договор с екипа от Уокинг.

Алонсо прекара 3 разочароващи сезона с тима, като колата не бе конкурентна най-вече заради ненадеждната и недостатъчно мощна задвижваща система на Хонда.

От следващия сезон тимът вече ще използва моторите на Рено, с които се предполага, че ще има повече шансове за успехи. Смята се, че това ще е достатъчно за Алонсо да остане в Макларън и да подпише нов контракт, като сегашният му изтича след края на този сезон.

„Ние знаем, че имаме прилично шаси, което би ни позволило отново да сме в топ три, ако се комбинира с достатъчно добър двигател, каза Булие. – За нашия бизнес е важно да сме конкурентни, независимо каква роля играе Фернандо. Ние трябваше да вземем това решение за себе си. Но ако искаш да се състезаваш в челото, имаш нужда не само от двигател, а и от пилот.

Тук вече идва и ролята на Фернандо. Това, което направихме, беше преди всичко за Макларън, но пакетът включва и човека зад волана. Фернандо иска да остане. Личи си по езика на тялото му и начина, по който говори. Просто има някои търговски детайли, които Зак Браун трябва уточни, и той го прави.“