Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще е основна цел на Мерцедес, ако договорът на Хамилтън не...

Алонсо ще е основна цел на Мерцедес, ако договорът на Хамилтън не бъде продължен

70
0
Хамилтън и Алонсо, снимка Мирко Щанге

Фернандо Алонсо ще е основна цел за Мерцедес, ако отборът от Бракли не постигне споразумение за продължаване договора на Люис Хамилтън.

Разговорите между екипа и английския пилот, който през 2014 г. спечели втора световна титла в кариерата си, бяха спрени, за да се съсредоточат отборът и състезателят върху шампионата. Преговорите са възобновени от ноември насам, но междувременно спортният директор на Мерцедес Тото Волф намекна, че Алонсо е вариант за тима.

– Не бързаме, ще дискутираме през годината. Оптимист съм. Приоритетът ни е да продължим с настоящите си пилоти – повтори австриецът пред Гадзета дело Спорт твърдението си отпреди няколко месеца. – Ако това се окаже невъзможно, то Алонсо е топ алтернативата, следван от [Валтери] Ботас.

Волф допълни, че Алонсо е опасен съперник, независимо какъв автомобил кара и продължи:

– Ако е зад волана на болид, който може да финишира шести, ще го изведе до трето място.

Алонсо се върна в Макларън, като досега не е ясно за колко години е договорът му. И той, и главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис посочиха единствено „дългогодишен” като уточнение за продължителността на контракта. Предполага се, че има клаузи за определено представяне и възможности от страна на тима, които, ако не бъдат изпълнени, позволяват на Фернандо да напусне. Денис заяви, че подобно нещо липсва в договора на пилота.

Що се отнася до сезон 2015 г. във Формула 1, то според Волф основен съперник на Мерцедес ще е Уилямс:

– Бих поставил Уилямс начело в списъка. Но се страхувам много и от Ред Бул: те спечелиха четири поредни титли и ще вложат максимум усилия, за да се борят отново за шампионата. Ферари никога не бива да бъдат подценявани. Този отбор е икона и е важно да има възможност да пеели отново, може би още през 2015 г.