Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е алтернатива за Мерцедес, а не приоритет, заяви Волф

Алонсо е алтернатива за Мерцедес, а не приоритет, заяви Волф

63
0

Фернандо Алонсо е алтернатива за пилот на Мерцедес, а не приоритет за тима от Бракли, заяви спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

Австриецът сподели в началото на януари, че Алонсо е вариант за тима, който доминира в миналогодишния шампионат на Формула 1, ако не бъде постигнато споразумение с Люис Хамилтън за продължаване договора на британеца. Той, Ники Лауда и Хамилтън многократно повториха, че и пилотът, и Мерцедес искат да подпишат нов контракт, но просто не са стигнали до там. Двукратният световен шампион обясни, че е бил за няколко дни във фабриката, като тепърва ще разговаря с мениджмънта по въпроса.

За Алонсо пък се твърди, че има специална клауза в договора си с Макларън, позволяваща му да напусне екипа само година след присъединяването му. Информацията бе отречена лично от главния изпълнителен директор на компанията от Уокинг Рон Денис, но това не спря слуховете.

– Не мога да коментирам – заяви Волф в отговор на въпрос относно Алонсо. – Мога да кажа само това: хубаво е да си подготвен за всички случаи. Алтернативите винаги са важни. Но става дума за алтернативи, не за приоритети.

Той повтори, че и Мерцедес, и Хамилтън искат да продължат контракта на англичанина:

– Не сме се договорили, просто защото не сме седнали заедно да говорим. Миналия сезон не искахме да нарушаваме фокуса на Люис. Сега той се върна от ваканцията си и ще седнем скоро да се разберем. И двете страни искат продължение на договора. За нас Люис и Нико [Розберг] са най-добрата пилотска комбинация и няма причина да променяме каквото и да било. Люис се чувства добре в отбора. Ние му даваме най-добрия болид. Това води към общо бъдеще.