Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Наказанието бе най-малкият ми проблем

Алонсо: Наказанието бе най-малкият ми проблем

70
0
Спа,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши надпреварата в Белгия на осма позиция, но заради наказанието на Кевин Магнусен в крайна сметка мина с място напред. В състезанието той трябваше да се бори с технически проблеми, които не му позволиха да използва максимума от възможностите си.

„За съжаление на старта батериите бяха празни“, обясни Алонсо след състезанието. При подготовката на старта, изненадващо около колата на испанеца останаха механици.

„Имахме прекалено малко напрежение в батериите. Искахме да сме сигурни, че всичко с двигателя е наред и затова рискувахме наказанието“, заяви и техническият директор Джеймс Алисън след състезанието. Така при първото си спиране Алонсо трябваше да изчака допълнителни пет секунди.

„Все пак успяхме да стартираме колата. Петте секунди наказание бе най-малкият ни проблем“, обясни Алонсо след състезанието. „После просто нямах достатъчно мощност. Допълнителните конски сили, които трябваше да имаме на разположение просто не бяха налични. Разликата обаче не бе както между деня и нощта. След наказанието състезанието за мен все едно бе приключило.

Като цяло бях доволен от баланса на колата. Слабостта ни бе скоростта на правите. А когато там си бавен е много по-трудно да настигнеш някого на правите. Преди моя стоп бях преди Ботас, който завърши на трето място. Там някъде трябваше да съм и аз. Все пак успях да стигна до финала и да спечеля още точки.“

В края на състезанието Алонсо проведе интересна борба с множество съперници.

„Бяхме цяла група и трябваше да изпреварим по-бавен болид. Когато се опитах да изпреваря в един момент се оказа, че няма достатъчно място за мен. Но това не бе голям проблем.

В последната обиколка ударих колата на Себастиян (Фетел – б.а.) и повредих предното си крило. За щастие това бе последната обиколка. Цялото състезание бе усилена борба.“