Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не сме доволни от настройките

Алонсо: Не сме доволни от настройките

40
0

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън нямаха технически проблеми в първите тренировки за Гран при на Япония, но и двамата не бяха толкова бързи, колкото искаха.

Испанецът се класира осми, а съотборникът му – 16-ти в следобедната сесия. Тимът изпробва нови компоненти в тренировките.

„Беше труден ден”, коментира Алонсо. „Най-важната ни цел следобед бе да разберем поведението на различните типове гуми в дълги серии. Това и направихме. Не сме доволни обаче от настройките и имаме доста работа.

Все още проучваме причината за завъртането в първата тренировка. Изглежда е имало някакви аеродинамични проблеми със задното крило. За щастие не потроших колата и имахме възможност да продължим програмата си.

Надяваме се да не вали в утрешната свободна тренировка, тъй като трябва да проучим промените, които ще направим. Влизането в Q3 утре ще е трудно.”

Дженсън от своя страна сподели, че темпото на колата не изглежда твърде лошо в една бърза обиколка. Той обаче така и не можа да направи чист тур.

„Надявам се утре нещата да се получат и тогава може би ще успеем да влезем в топ 10”, продължи Бътън. „По-големият ни проблем е темпото в дълга серия. Трябва да го разрешим и по принцип това ми е силна страна, но не и днес. Износването е значително. Така че изоставаме, но преглеждаме причините за това. Нещо не е съвсем наред. Би било страхотно, ако вали – това би ни дало шанс за добър резултат тук.”