Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не беше много умна постъпка; Магнусен: Фернандо се мисли за Господ

Алонсо: Не беше много умна постъпка; Магнусен: Фернандо се мисли за Господ

65
0

Фернандо Алонсо и Кевин Магнусен едва не се удариха по време на втория сегмент от квалификацията за Гран при на Италия, като инцидентът коства и на двамата по обиколка. Реакцията им и на пистата, и след това бе доста остра. Стюардите решиха да не предприемат действия срещу нито един от двамата.

„След вчерашното ужасно представяне очаквахме труден първи сегмент в квалификацията, но отборът направи много промени и колата днес бе по-бърза. 13-а позиция на грида е приятна изненада, която бе немислима допреди няколко часа. Опасявам се, че утре може да имаме отново проблеми с издръжливостта, но да видим какво ще стане. Ще тръгнем от позиция, която е близо до зоната на точките, така че с добър старт и хубава стратегия всичко може да се случи”, обобщи представянето си в квалификацията Алонсо.

„В края на Q2 се получи странна ситуация. Няколко коли правехме заедно загряваща обиколка, опитвахме се да намерим пролуки и да подготвим гумите. Кевин реши в последния момент да ме изпревари и да заеме мястото между моя болид и този пред мен. В Параболика обикновено започваш да ускоряваш, но ние стигнахме едновременно до първи завой – и двамата загубихме обиколката. За мен това не променя кой знае какво, защото смятам, че позицията ми е очаквана. Но жалко за него – можеше да е в Q3, вижте класирането на съотборника му. Не беше много умна постъпка.”

Ромен Грожан с втория Хаас бе шести във финалния квалификационен сегмент.

Магнусен бе още по-рязък относно случилото се и заяви, че не иска да обсъжда причината за действията на Алонсо.

„Мисля, че беше доста глупаво и ненужно. Той смяташе, че ще се получи перфектно изтегляне и ще ме изпревари. Но аз няма да му позволя да ме задмине и да жертвам собствената си обиколка. Няма начин. Знам, че се мисли за Господ, но няма да стане. На излизането от Аскари си загряваше спирачките, така че беше по-бавен. Минах покрай него, след което той реши да ускори и се доближи вместо да остави пролука като останалите. След квалификацията дойде при мен и ми се изсмя в лицето. Пълна липса на уважение. Нямам търпение да си ходи. Говори за обиколките си като че ли са божествени и какво ли е. Буквално се мисли за бог. Доста е забавно”, заяви Магнусен.