Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Първата ни цел ще е да научим колкото може повече за...

Алонсо: Първата ни цел ще е да научим колкото може повече за MP4-30 на тестовете (видео)

41
0

Фернандо Алонсо се завърна в Макларън и е готов за новия сезон във Формула 1. Двукратният световен шампион заяви при представянето на новия MP4-30, че по принцип зимата е период за почивка от надпреварите, но въпреки това мотивацията му не би могла да е по-силна.

– Тренирах усилено по време на паузата, за да достигна максимално добра физическа форма. Трудих се упорито по време на подготовката за тази нова ера за Макларън-Хонда. Никога не съм се чувствал по-добре или по-готов за нов сезон – продължи испанецът. – Подготвени сме, разбира се, за нелек обучителен период, но е видно, че в Макларън-Хонда цари пълна отдаденост (на целите) и има промяна в усещанията в началото на това ново партньорство.

Алонсо заяви, че всички са съсредоточени върху предстоящото предизвикателство и за него е чест да е част от партньорство с такава история като Макларън-Хонда.

– Целта ми е да помогна да напишем нова глава в историята на Макларън-Хонда. Разбираме колко усилия и екипна работа са необходими, за да върнем тима там, където би трябвало да е – в челото на грида – и цялата ни енергия е фокусирана върху това. Първата ни цел ще е да научим колкото се може повече за колата по време на предсезонните тестове, да разберем системите, да извлечем колкото се може по-добро представяне. Това няма да е лесно или безпроблемно, но сме готови за предизвикателството. Защо? Защото основно ще сме съсредоточени върху развитието.

Фернандо посочи, че в исторически план Макларън е успявал да въведе бързо новости в болидите си и да ги развива. Той пръв ще седне зад волана на MP4-30 и каза, че това ще е истинска привилегия за него.

– Сега съм толкова мотивиран, колкото и когато за първи път ми бе даден шанс да карам F1 кола. И накрая, но не на последно място, вълнувам се да съм редом с Дженсън [Бътън] – страхотен съотборник и много опитен състезател. Заедно ще движим отбора напред, за да учим, прогресираме и в крайна сметка да постигнем възможно най-добрите резултати. Готови сме за новата ера – каза още Алонсо.