Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще е трудно да завършим на по-предна позиция

Алонсо: Ще е трудно да завършим на по-предна позиция

56
0

Фернандо Алонсо остана доволен от представянето си в квалификацията за Гран при на Абу Даби. Испанският пилот на Макларън се класира девети на стартовата решетка, а съотборникът му Дженсън Бътън остана 12-ти.

„Смятам, че трябва да сме доволни от днешния ден: определено беше добра квалификация за нас. Тук условията винаги са трудни, защото тренировките са в горещо време, а за квалификацията температурите падат значително. Това означава, че се налага да предвиждаш какво ще стане и да правиш промени в реглажите малко на сляпо, тъй като не си напълно наясно какво ще е положението”, обясни Фернандо.

„За щастие усещането бе, че колата ни е конкурентоспособна. Да стигнем до Q3 и да се класираме девети във финалната за сезона квалификация е невероятно положително. Извлякохме възможния максимум от автомобила днес.”

„Утре ще е трудно да завършим на по-предна позиция от тази, на която се намираме в момента, така че да се наслаждаваме на последния старт за годината и да се надяваме да вземем точки.”

Бътън сподели, че се е забавлявал на пистата, макар че трябваше да поработи, за да адаптира болида си към променящите се условия на трасето.

„Опитахме се да балансираме колата с повече сцепление в предната част, след като температурите паднаха, но не се получи и в резултат загубих време. Честно казано обаче, 12-то място не е лоша стартова позиция. Можем да сложим нови гуми. При настоящите правила често е по-добре да стартираш извън топ 10, за да са ти развързани ръцете по отношение на стратегията за надпреварата. А и аз предпочитам повече да направя добро състезание, отколкото силна квалификация. Нито един от типовете гуми не издържа дълго тук и ще е интересно какво ще стане. Класиране в точките определено е възможно”, заяви англичанинът.