Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Желанието ми за победа е непроменено; Райконен с недостатъчно скорост

Алонсо: Желанието ми за победа е непроменено; Райконен с недостатъчно скорост

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо съжаляваше, че отпадна точно в Гран при на Италия, но заяви, че станалото днес не е повлияло на желанието му за победа.

– След дълга серия надпревари без технически проблеми е срамота, че не завърших точно на Монца пред феновете ни. Щеше ми се да направим съвсем различно състезание за тях. В първата част от дистанцията вървяхме добре, но когато се озовеш сред група болиди и всичките използват DRS, изпреварването става почти невъзможно. След спирането в бокса се озовах в края на влакче от автомобили и в този момент променихме стратегията. Решихме да изостана от групата, да пазя гумите и да опитам да атакувам към края на състезанието. Тогава обаче се появи проблемът с ERS системата. Никога не е приятно да се появят грижи с издръжливостта, защото всички се трудят денонощно да ни дадат колкото се може по-добра кола. Станалото днес не променя желанието ми за победи. За опитаме да спечелим такива, при това колкото се може по-скоро, ще продължим да се трудим колкото може по-здраво – заяви испанецът.

Райконен стана девети и каза, че състезанието е било доказателство за очаквано трудния уикенд на Ферари в родината на тима:

– Бях доволен като цяло от управлението, балансът също бе добър, но ни липсваше скорост на правите и нямах достатъчно сцепление. В момента, в който доближавах друга кола, губех аеропритискане и болидът ми се пързаляше. Смятам, че направих каквото можах днес. За съжаление не успях да запиша такъв резултат, какъвто исках в домашния ни старт – за отбора и за тифозите. Сега трябва да гледаме към идващите надпревари.

Инженерният директор Пат Фрай обобщи ситуацията, като каза, че максималните усилия на Скудерията не бяха достатъчни на писта, подхождаща повече на характеристиките на други болиди.