Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул: Двигателят ни е достатъчно добър, за да може Ред Бул да...

Абитебул: Двигателят ни е достатъчно добър, за да може Ред Бул да се бори за титлата

77
0
Кристиан Хорнер, Сирил Абитебул, Хелмут Марко
Кристиан Хорнер, Хелмут Марко и Сирил Абитебул; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви, че задвижващата система на френския концерн е достатъчно добра, за да могат пилотите на Ред Бул да се борят за титлата. Според него това не се случва заради шасито на „биковете“, което не било достатъчно добро.

Запитан от немското издание Auto Motor und Sport дали колата или моторът трябва да бъдат подобрени, за да може Ред Бул да се бори за титлите, Абитебул отговори: „Напълно ясно е, че е колата.

Двигателят е достатъчно добър, за да може една кола с него да бъде на полпозишън, да печели състезания и да се бори за титлата. Ред Бул го доказаха. Без проблемите им по болида, те сега щяха да са изцяло в битката. Само 2 от техните проблеми бяха свързани с двигателя.“

Абитебул заяви още, че наваксването на изоставането в мощността спрямо Мерцедес и Ферари върви по план и към 2019 г. той очаква моторът на Рено да е на тяхното ниво или дори по-добър. Сирил призна обаче, че има какво още да се желае по отношение на надеждността.

Запитан каква според него е разликата в мощността между Рено и останалите производители на мотори, французинът заяви: „Трудно е да се изрази в цифри, защото всеки има различни такива. Но смятам, че в състезателен режим изоставаме с между 7 и 13 конски сили от Ферари и Мерцедес, и сме с между 27 и 40 коня пред Хонда.“