Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абсолютна доминация на Ферари в Барселона

Абсолютна доминация на Ферари в Барселона

43
0

Фелипе Маса приключи на първа позиция тридневните изпитания в Барселона. По този начин Ферари напълно затвърдиха доминацията си в началните зимни тестове, след като Михаел Шумахер водеше в класирането през първите два дни.
Бразилецът записа време от 1:21.044, а вторият Хейки Ковалайнен (Рено) остана само на около десета след него. В последните минути на следобедната сесия финландецът дори даде по-бърз резултат от този на Маса, но времето му не бе зачетено, тъй като стана ясно, че е изпуснал последния шикан.
През финалния ден в Барселона на мястото на Михаел Шумахер седна тест пилотът Лука Бадоер. Италианецът даде време 1:21.741, което му осигури шесто място.
Тойота отново тества с Франк Монтани и Ярно Трули като французинът постигна обещаващ резултат и се класира на трета позиция. След края на изпитанията Монтани заяви:
„Това беше последният ми ден, в който карах за тима. Той беше наистина добър, за което се радвам. Вчера ситуацията не беше толкова обнадеждаваща, допуснахме грешка с налягането в гумите и имахме няколко проблема. Днес обаче всичко вървеше чудесно. Постигнахме добри времена за обиколка и отбелязахме постоянство.”
Себастиан Фетел за пореден път доказа превъзходните си качества на пилот и това, че от Торо Росо не напразно са му гласували доверие. Германецът постигна четвърти резултат, успявайки да финишира пред Дейвид Култард от по-голямия екип на Ред Бул. За тима на Дитрих Матешиц кара още Роберт Доорнбос, който този сезон се състезаваше в Champ Car. За съжаление той постигна най-слабо време от всичките 20 пилоти на трасето.
Педро де ла Роса и Гари Пафет завършиха изпитанията за Макларън като през третия ден се класираха съответно на седма и десета позиция. И двамата пилоти въртяха ограничен брой обиколки, за да оставят повече километри за следващите изпитания на Херес.
Кристиан Клийн и Витантонио Лиуци отново караха за Форс Индия като всеки от тях се бореше да докаже, че е по-добрият и по-подходящият за титуляр в отбора през 2008 г. Австриецът записа 15-ти резултат, а колегата му остана 17-ти.
Последните изпитания за 2007 г. ще се състоят през декември на пистата Херес.

Подробен анализ на тестовете в Барселона очаквайте в следващия брой на
сп. Club F1.