Начало Автомобили Abt подготвиха няколко тунинг пакета за Голф VI GTI

Abt подготвиха няколко тунинг пакета за Голф VI GTI

447
0

Tунинг специалистите от Abt Sportslinе най-после пуснаха на пазара дългоочакваните си доработки за шестото поколение Фолксваген Голф GTI. За първи път компанията показа свой аеродинамичен пакет за Голф VI на автоизложението в Есен миналата година.

Стандартният GTI модел разполага с мощност от 211 к.с., изкарани от двулитровия му четирицилиндров турбо-мотор. Първият пакет на Abt докарва тази мощност до 260 „коня“, като този показател е идентичен с мощността на Мазда 3 Speed/MPS. Работният обем на двигателя е запазен, но ECU-то му и изпускателната система cа ревизирани. Също така е използван и нов турбокомпресор.

За някои фенове на модела и това обаче не е достатъчно, поради което компанията предлага и още един пакет. С него мощността нараства до точно 300 конски сили, което е само с 5 по-малко от това, с което разполага БМВ 135i. С този агрегат Голф GTI може да се ускори от 0 до 100 км/ч за точно 6 секунди.

Моделът е оборудван с нови пружини, които намаляват просвета му с 30мм. Спирачките също са нови, както и ауспуховата система, която завършва с четири тръби, разположени по двойки една над друга. Стандартните компоненти за подобряване на визията също са налице, както разбира се и нови колела, които могат да бъдат с размер както от 18, така и от 19 цола.

Интериорът е променен посредством нови компоненти, боядисани в червено.

Цената само за оптичния тунинг в Германия е 3276 евро, а пребоядисването ще Ви струва малко над 1000 евро.  Пакетът с 260 к.с. струва 1490 евро, като към тях трябва да се добавят и 60 за инсталация и 130 за регистрация в TÜV. По-големият кит пък се предлага на цена от 5300 евро, като този път цената включва всички такси.