Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абу Даби получи финалното одобрение на ФИА

Абу Даби получи финалното одобрение на ФИА

48
0

Новата писта в Абу Даби получи окончателното одобрение на ФИА, което означава, че провеждането на финалния кръг от F1 този сезон там е повече от гарантирано.

По-рано тази седмица трасето бе специално инспектирано от директора на състезанията по Формула 1 Чарли Уайтинг. Бе преценено, че работата върви изцяло според предварителното разписание и всичко ще е напълно готово за състезанието на 1 ноември. Така и последната пречка бе преодоляна от организаторите на надпреварата в Абу Даби. Сега там съгласно всички изисквания ще се проведат предстоящите тестове от GP2 и стартът от Формула 1.

По този повод Ричард Креган, изпълнителен директор на пистата Яс Марина, заяви:

„Всичко върви по план. Имаме още малко довършителни работи и точно на този етап се намираме в момента, както го наричам – това е шейкдаунът на пистата. Истината е, че съоръжението е доста сложно – толкова много сгради, толкова много елементи по нея, които определят колко е технична, така че подхождаме към въпроса стъпка по стъпка. Добрата новина е, че в момента вършим всичко това и първото голямо събитие за нас ще бъдат тестовете от GP2, което ще е чудесно.”

По отношение на самата инспекция Креган добави: „Чарли Уайтинг дойде в понеделник и всичко, което бе посочил да се направи преди това, сега бе свършено. Той ще бъде тук и за теста от GP2, което ще ни бъде от голяма помощ.”