Начало Автомобилни новини AC ще представят 6-тото поколение Кобра на шоуто на Топ-марките в Монако

AC ще представят 6-тото поколение Кобра на шоуто на Топ-марките в Монако

207
0

АС Cars ще използват шоуто на Топ-марките, което ще се проведе този месец в Монако, за да представят шестата генерация на суперавтомобила си Кобра.

Визуално колата няма да е особено променена и ще се придържа към класическите линии на предците си. Моделът ще разполага с твърд покрив, който ще включва врати тип ‘пеперуда’ и ще може да се демонтира.  Новата Кобра МкVI ще се произвежда в Германия от компанията Gullwing GmbH. Тръбното шаси на модела ще се изработва на ръка, а купето й ще е направено изцяло от алуминий. Така общото тегло на колата ще е само 1025кг.

Кобра МкVI ще се задвижва от 6.2-литровия V8 мотор, който се вгражда и в Шевролет Корвет. Неговата максимална мощност достига 437 к.с. при GT версията и 647 к.с. при GTS версията. При втория вариант ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема само 3.3 секунди. Естествено, при истинските спортни коли мощността не е всичко, затова АС са решили да оборудват новата Кобра със спирачки, произведени от Порше, които разполагат с 332-милиметрови вентилирани дискове отпред. Отзад пък диаметърът на дисковете е 298 мм.

Интериорът ще бъде достатъчно луксозен, като за тапицерията ще бъде използвана само скъпа немска кожа.

Производството на новата Кобра вече е в ход, затова АC Cars са насочили вниманието си към подобряване и разширяване на дистрибуторската си мрежа в Европа, където се очаква супер-колата да се радва на завиден интерес.