Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ай Спорт готови за Формула 1

Ай Спорт готови за Формула 1

37
0

След като Лола и Продрайв намекнаха, че обмислят участие във Формула 1 от следващата година при положение, че бюджетните ограничения влязат в сила, то изглежда, че и нов отбор може да се пробва.

Ай Спорт Интернешънъл, които в момента се състезават в сериите GP2, обмислят шансовете си за издигане във върха на моторните спортове, а именно – Формула 1.

„Целя да покажа на някои хора във Формула 1, че харчат пари за нищо“ – казва шефът на тима, Пол Джаксън.

Всяко едно решение за навлизане във Формула 1 ще зависи обаче от внедряването на бюджетните ограничения, които са планирани от Макс Мозли за следващия сезон. Засега става дума за сума от 30 милиона паунда, но са възможни поправки.

Подобна сума обаче означава огромни промени за настоящите десет отбора, тъй като те харчат няколко пъти повече пари. Това кара Джаксън да смята, че би било по-лесно да се започне нов отбор, отколкото да се обмисля обединяване с някой от настоящите.

„Сегашните отбори не са структурирани, за да оперират в рамките на 30-милионов бюджет“ – каза Джаксън. „Затова вероятно би било по-добре да започнем от белия лист. Ние сме свикнали да се справяме добре с ограничени ресурси.“