Начало MotoGP News Акоста се прехвърля в КТМ от следващата година

Акоста се прехвърля в КТМ от следващата година

30
0
Педро Акоста
Педро Акоста, снимка КТМ

Педро Акоста получи дългоочакваното повишение. Испанецът ще кара за заводския отбор на КТМ от следващата година. Акоста ще замени австралиеца Джак Милър.

Акоста се присъедини към MotoGP в началото на тази година. Преди това младият испанец стана шампион в Купата на новаците на Ред Бул, както и в класовете Moto3 и Moto2.

Акоста записа първи подиум в едва втория си старт в кралския клас. 20-годишният пилот финишира трети в Гран при на Португалия. Няколко седмици по-късно той остана втори в Остин и дори се бореше за победата. После Акоста направи известна крачка назад. Пилотът на Tech3 GasGas завърши десети в Херес и отпадна в Льо Ман. В домашния си старт в Каталуния Акоста остана 13-ти, след като падна в началната фаза на надпреварата

Преминаването на Акоста в КТМ беше коментирано още в началото на годината. Говореше се, че той може да замени Милър в още в средата на сезона. От КТМ обаче дадоха да се разбере, че няма да правят смени по време на настоящата кампания.

Характерът, естествените способности и зрялото отношение на Акоста означават, че той моментално се е превърнал един от топ пилотите MotoGP,. Темпото и резултатите му са на лице в първата му кампания с мотора RC16. Новият договор утвърждава испанския състезател в структурата на КТМ за поне още две години.

„За мен беше важно да продължа да работя с KTM и да видя целия проект, историята досега и как сме израснали в състезанията“, каза Акоста.

„Така че е хубаво да продължим за в бъдеще. Да се качиш на оранжевия е като да се върнеш у дома. Начинът, по който те натискат и се подобряват през последните няколко години, е това, което ме подтиква да остана тук и през следващите няколко години“, добави испанецът.

„В състезанията от MotoGP никога не можеш да стоиш на едно място или да забавиш темпото. Случаят с Педро се случва доста рядко Почти можем да го наречем уникален талант заради постигнатото досега“, каза Франческо Гуидоти.

„Ясно е, че сега той е едно от най-популярните имена в MotoGP. Догодина ще бъде интересно да го видим и да работим с него още по-отблизо. Стандартът в този спорт сега е свръхвисок за много неща- мотоциклетите, гумите, оборудването и отборите. Затова да изпъкнеш толкова бързо означава нещо съвсем специално. Мисля, че трябва да отдадем дължимото и на настоящия му отбор в съседния гараж, който даде на Педро платформата да покаже на какво е способен“, добави мениджърът на КТМ.

Акоста ще кара на мястото на Джак Милър. Австралиецът напусна австрийския екип след края на сезона. Има вероятност Милър да продължи кариерата си в тима на Tech3 GasGas, особено при евентуална раздяла с Аугусто Фернандес.