Начало Дакар Ал-Атия спечели пролога на Desafio Ruta 40

Ал-Атия спечели пролога на Desafio Ruta 40

7
0
Насер Ал-Атия
Насер Ал-Атия, снимка A.S.0./E.Bauer/DPPI

Насер Ал-Атия спечели пролога на Desafio Ruta 40. Пилотът на Nasser Racing измина 17-километрова откриваща отсечка около Кордоба за 16 мин. и 17 сек. Втори на само 22 сек. от Ал-Атия остана Язид Ал-Раджи от тима на Overdrive Тойота. Трети в пролога остана Роки Бацюшка от тима на Can-Am.

Desafio Ruta 40 е четвърти кръг за сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се провежда на територията на Аржентина и приема втория си старт от W2RC. Екипажите ще изминат пет специални етапа с обща дължина от над 3000 км. Рали рейд надпреварата е базирана около провинция Кордоба. Някои от етапите в Desafio Ruta 40 се използваха когато Аржентина приемаше кръг от WRC

Днес се проведе пролога на надпреварата в Аржентина. Той беше с дължина от 17 км покрай град Кордоба, който е и център на едноименната провинция.

Ал-Атия спечели пролога на Desafio Ruta 40. Катарецът триумфира в Abu Dhabi Desert Challenge и BP Ultimate Rally-Raid Portugal. Сега Ал-Атия се прицели към трети пореден успех с автомобила на Продрайв.

Втори на само 22 секунди остана Язид Ал-Раджи. Саудитецът отново ще бъде най-сериозният съперник на Ал-Атия в надпреварата на територията на Аржентина. Третото място остана на Роки Бацушка от подкатегорията T3. Четвърти остана Давид Зиле от тима на Таурус. Зад него беше Маркус Баумгарт от тима X Rally Team. Шестото място беше заето от Хуан Крус Якопини (Overdrive Тойота). В топ 10 влязоха още Николас Кавилиасо (Таурус), Себастиан Халперн (X-Raid Мини), Сет Кинтеро (Тойота) и Хюго Гарсес (South Racing Can-Am).

При моторите най-бърз беше Тоша Шарейна от тима на Хонда. Втори в пролога на Desafio Ruta 40 остана съотборникът му Рики Брабек, следван от Рос Бранч (Hero). Четвърти и пети се наредиха Фран Виел (Ямаха) и Лусиано Бенавидес от тима на Хускварна. Утре ще се проведе първия същински етап от Desafio Ruta 40. Той ще преминава отново около Кордоба.