Начало Избрани Албон не е напълно възстановен от операцията през септември

Албон не е напълно възстановен от операцията през септември

683
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Алекс Албон не е напълно възстановен от операцията през септември. Пилотът на Уилямс призна, че не е бил на 100% през последните състезания от сезон 2022 в F1.

Албон не чувстваше добре по време на състезателния уикенда за Гран при на Италия. 26-годишният състезател бе диагностициран с апендицит и опериран в болница „Сан Херардо“ в град Монца. След хирургическата интервенция Албон претърпя неочаквани усложнения, заради които прекара време в интензивното и бе сложен на изкуствена вентилация.

Пилотът на Уилямс бе заменен от Ник де Врис. Нидерландецът се представи отлично с неконкурентния болид FW44 и в крайна сметка донесе две точки за британския отбор.

Макар да бе в толкова тежко състояние, Албон се върна в следващия рейс уикенд в Сингапур. Макар да получи разрешение да се състезава, Албон призна, че му е било трудно да се върне зад волана на своя болид. Пилотът от тайландски произход допълни, че дори сега все още не е достигнал върховото си ниво на физическа подготовка.

„Бих казал, че трябва да мине зимата, за да съм на 100 %. След операцията нямах толкова време да тренирам, за да се върна в перфектна физическа форма“, сподели Албон.

„Реално погледнато, Сингапур беше труден, а Япония- на 75 %. След Сузука започнах да се чувствам все по-добре“, добави пилотът на Уилямс.“

Здравословните проблеми се случиха във възможно най-неудобния момент за Албон. Състезателят на Уилямс продължаваше да влиза във форма след като пропусна миналогодишната кампания. Тогава той бе резерва в Ред Бул, както и караше автомобил на Ферари в DTM.

Макар да пропусна една година, Албон показа отлична скорост с бавния автомобил на Уилямс. 26-годишният спортист финишира десети в Австралия и девети в Маями. Също така той редовно бе по-бърз от съотборника си Николас Латифи и често пъти бе близо до зоната на точките.

Албон започна по отличен начин втората половина на сезон 2022 в F1 след като финишира десети в Белгия. Този резултат се дължеше най-вече на отличната топ скорост на неговия автомобил. За негово нещастие, той се разболя по време на уикенда в Италия. Пилотът на Уилямс имаше огромни очаквания да спечели още точки заради характеристиките на пистата Монца. В крайна сметка добрата скорост на FW44 на Монца бе потвърдена от Де Врис.

„Чувствам, че най-големият проблем беше да съм здрав за Монца. Това щеше да е основната ми възможност да спечеля повече точки“, призна Албон.

„Не съм сигурен, че щяхме да запишем по-добър резултат на някое друго трасе. Наистина чувствам, че успяхме да възползваме от всички възможности, които се появиха на пътя ни и да спечелим ценни точки“, допълни пилотът на Уилямс.

В крайна сметка Уилямс финишира на последната 10-та позиция при конструкторите с актив от само 8 точки. Екипът от Гроув се срина с две позиции назад в сравнение с резултата, който постигна през 2021 г.

„За съжаление, тази година бяхме в трудна ситуация. Това беше година, в която не всичко вървеше идеално за нас. Освен това имахме и малко късмет, който ни донесе точки.“

„Не искаме това да се случи през 2023 г. Искаме да работим усилено, за да се справим с проблемите с баланса, с които се сблъскахме през изминалата кампания. Ако успеем да се справим с тях, ще сме добре“, продължи Албон. „Имам чувството, че като отбор се възползваме максимално от възможностите си. Това е добре. Също така това показва, че работим по правилния начин.“

„Ако имаме по-добър автомобил, ще се борим за по-добри възможности по-последователно и ще печелим повече точки“, заключи Алекс Албон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alex Albon (@alex_albon)


Догодина Албон ще бъде в ролята на лидер на екипа на Уилямс, тъй като ще има нов съотборник в лицето на Логан Сарджънт. Младият американец идва на мястото на Никола Латифи.