Начало Автомобили Alfa 8C Competizione вече в България

Alfa 8C Competizione вече в България

603
0

Днес в България пристигна автомобилния шедьовър Alfa 8C Competizione и ще заеме своето място в новия шоурум на Алфа Ромео в Avto Union Center.

Това е нещо, което се случва твърде рядко, като се има предвид, че 8C се показва само на изключително важни международни автомобилни изложения. Alfa 8C Competizione e представена за първи път на 60-то Международно Автомобилно Изложение във Франкфурт през 2003 година като концептуален автомобил и предизвика такъв фурор, че ръководството на Alfa Romeo решава да го произведе в лимитирана серия от 500 екземпляра 8C Competizione.

Alfa 8C Competizione e уникален не само като дизайн и конструкция, но и по количеството, в което ще бъде произведен, този автомобил напомня за легендарните модели на марката от славното й минало. Макар и оформена в стила на 50-те години на миналия век, колата е изработена с най-съвременни материали и технологии. Двувратото купе от карбонови детайли е монтирано към алуминиева рама, а аеродинамиката му създава сила на прилепяне при движение с висока скорост. Тя се осигурява от 8-цилиндров V-образен мотор с мощност 450 к.с. Максимумът на въртящия момент от 470 Nm се достига при 4750 оборота в минута, като 80% от него се достигат още при 2000 об/мин. Колата има идеално разпределение на масите между двете оси, като скоростната кутия (роботизирана Cambiocorsa) е монтирана в един блок с диференциала отзад.
Интериорът е оформен в същия спортен стил, изпълнен с качествени материали, за да доставя истинско удоволствие от шофирането.
Петстотинте екземпляра се разпределят в най-големите пазари на марката, в това число и САЩ, където това е дебютът за Alfa Romeo.

Началото на продажбите (или по – скоро на доставките, тъй като всички 500 модела са продадени още преди те да бъдат произведени) идва в отговор на Автомобилното Изложение във Франкфурт през Септември 2007 година. Повече от половината от 500-те бройки са продадени само в Америка, Япония, Холандия, Обединените Арабски Емирства и др. Огромен е броят на богаташите, които не успяват да се докоснат до тази стилистична и технологична икона.

За първи път уникалният 8C Competizione може да бъде видян утре 15 май – деня на откриването на Avto Union Center.

Автомобилът ще бъде на разположение в България до 25 Май в шоурума на Alfa Romeo в София.