Начало ТОП Alfa Romeo променя името на новия си модел от Milano на Alfa...

Alfa Romeo променя името на новия си модел от Milano на Alfa Romeo Junior

3214
0
Alfa Romeo Milano Junior

Току-що лансираният нов модел на Alfa Romeo променя името си – Milano вече е Alfa Romeo Junior. В ключова седмица за бъдещето на Alfa Romeo италианското правителство обяви, че “Milano” е забранено за употреба. Milano бе предпочетено от феновете. Името отдаваше почит на града, където марката е основана през 1910 г. Сега то ще бъде заменено с Junior. Това решение е взето в духа на взаимното разбирателство въпреки увереността на Alfa Romeo, че името отговаря на всички законови изисквания.

Главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато сподели, че този момент ще остане в историята на марката. Той допълни, че изборът на “Alfa Romeo Junior” е естествен, тъй като името е тясно свързано с историята и е сред предпочитаните от феновете

Стефано Одорици, президент на Италианската асоциация на дилърите на Alfa Romeo, също приветства решението. Той подчертава, че Alfa Romeo е марка, която генерира страст и положителни емоции.

Историята на името “Alfa Romeo Junior” датира от 1966 г. Тогава е представен GT 1300 Junior, привлякъл ново поколение алфисти. С новия модел Alfa Romeo цели да привлече млада аудитория, желаеща брилянтен и ексклузивен автомобил без прекомерни разходи.

Новият модел съчетава италианския стил и традиции на марката, създадена през далечната 1910 г. с новите технологии и електрическо задвижване. Компактният SUV е с дължина 4,17 метра и връщата Alfa в популярния B-сегмент на пазара. Оригиналният дизайн е съчетан с търсена функционалност. Италианците са горди с най-големия багажнен обем за подобен автомобил с 400 литра. Пропорциите са свързани с традициите, като ограничените надвеси, мускулестите арки на калниците и емблематичната „скъсена опашка“ са препратка към легендарната Giulia TZ.

В оборудването ще са налични всички най-модерни технологии за сигурност и свързаност. Италианците искат автомобилът да е лидер в сегмента в тази област. Още по-амбицирани са новият модел да е и супер динамичен, достоен за марката. Колата ще идва от Тихи в Полша заедно с Jеер Avenger и Fiat 600, с които ще споделя една платформа и техника.