Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео удължи договора си със Забуер за 2023

Алфа Ромео удължи договора си със Забуер за 2023

Алфа Ромео
снимка: Спас Генев

Изпълнителният директор на Алфа Ромео, Жан-Филип Импарато, обяви днес, че италианският производител ще удължи договора си със Заубер и за следващия сезон. Сътрудничеството във Формула 1 между двете компании започна през 2018 и се преразглежда всяка година. Ето какво още каза СЕО-то на Алфа Ромео:

„Подписах договора за 2023 тази сутрин. Всяка година през юли преразглеждаме ситуацията. Ако в бъдеще преценим, че повече нямаме интерес или че нямаме възвръщаемост на инвестициите си, ще видим какво ще направим, но всичко ще се случи по съответния ред.“

В последните седмици се заговори за интереса на Ауди към Заубер Моторспортс и възможността те да откупят голям процент от компанията като Импарато тогава сподели, че е наясно с това. Очакванията за влизане на Ауди в спорта обаче са чак за 2026.

Според изпълнителния директор на Алфа Ромео, ако нещо подобно се случи, това няма да представлява проблем за неговата организация.

„Засега партньорството е фантастично и имаме обща видия. Ако някой ден нещата се променят това няма да бъде проблем. Ще продължим развитието си по друг начин, в различен свят, но базиран в моторните спортове.“

Към момента тима се намира на 6-та позиция в шампионата с 51 точки като 46 от тях са спечелени от Валтери Ботас.