Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари доволен от спечелената точка

Алгерсуари доволен от спечелената точка

31
0

10-и и 13-и финишираха в Гран при на Белгия пилотите на Торо Росо Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми. Активът на испанския пилот вече е 4 точки, след като днес взе една за позицията си.

– Изкарах най-вълнуващото състезание в кариерата си. Беше много трудно да се изберат правилните гуми. Но като се има предвид потенциалът на отбора ни, то днешното представяне не бе твърде лошо, а и съм удовлетворен, че спечелих точка. Сега нямам търпение за Монца и шанса да постигна хубав резултат пред хората от фабриката ни, които ще са на пистата, за да ни гледат – заяви Алгерсуари.

Буеми от своя страна потегли добре, но бе ударен след старта, вследствие на което се спука задна лява гума и се счупи дифузьорът в неговия STR5.

– Опитах всички варианти като блокиране на диференциала и промяна настройките на предното крило, за да компенсирам загубите, защото задната част бе ужасно нестабилна – обясни още швейцарецът. – Повредите ми костваха много по отношение на темпото, защото на моменти автомобилът бе неуправляем. За съжаление нямах шанс за по-предно класиране, а можех да гоня точки. Но това са състезанията – допълни той.