Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари готов за битка на Монца след разочарованието на Спа

Алгерсуари готов за битка на Монца след разочарованието на Спа

25
0

Хайме Алгерсуари претърпя сериозен удар след финала на Гран при на Белгия преди седмица, когато финишира десети, но получи наказание от стюардите на надпреварата. Испанският пилот на Торо Росо бе санкциониран заради пресичане на шикан и отиде 13-и в подреждането, а позицията и полагащата й се точка отидоха при Витантонио Лиуци (Форс Индия).

– Преодолях разочарованието си от загубата на точката за десетото ми място на Спа, макар да не очаквах подобно наказание, защото не спечелих нито позиции заради пресичането на шикана, нито време. Беше трудна за преценка ситуация с оглед условията на пистата, но така или иначе се случи, така че преодоляваш и продължаваш напред – заяви Алгерсуари.

През изминалия уикенд той бе гост на събитие на Ред Бул във Варшава заедно с колегата си Марк Уебър. 20-годишният състезател бе очарован от града и особено от възможността да посети някои от старите му квартали, включително бившето еврейско гето, тъй като обожава да чете и учи история и в частност тази на Втората световна война. Този интерес е споделен и от пилота на Лотус Хейки Ковалайнен, който също е запален по темата.

– Имахме шанс да се опознаем с Марк, тъй като по време на състезателните уикенди реално няма кога да общуваме. В старото еврейско гето пък още можеш да видиш дупките от куршуми в стените и от артилерийския огън. Това ми направи огромно впечатление – сподели Хайме. – След това се върнах в Барселона, където имах работа в студиото си, за да го подготвя за записи, тъй като през зимата ще имам малко повече време за странични занимания. Иначе нещата си вървяха нормално: тренировки и почивка у дома.

Алгерсуари познава пистата Монца, на която този уикенд ще се проведе 14-ия кръг от Формула 1 за 2010 г. от времето, когато кара там в малките формули.

– Сега очаквам значително по-добър резултат там, отколкото през първата ми година. Първата ми цел ще да съм поне сред първите 15 на квалификацията. Надпреварите на Монца винаги са невероятни както за участие в тях, така и за наблюдение отстрани, така че съм нетърпелив да покажа какво може колата ни на това трасе – допълни той.