Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алгерсуари: Изненадан съм от решението на Торо Росо

Алгерсуари: Изненадан съм от решението на Торо Росо

77
0
Хайме Алгерсуари

Изненадан от решението на Торо Росо да не продължат договора му за 2012 г. останал Хайме Алгерсуари, заяви пилотът. Той загуби мястото си в екипа, където догодина ще карат Жан-Ерик Верн и Даниел Рикиардо.

В свое специално изявление испанецът споделя какво мисли за ситуацията, тъй като имал съвсем различно впечатление за това как ще се развият нещата. Причината е негов разговор с Хелмут Марко и Франц Тост малко след картинг състезанието, организирано от Фелипе Маса в Бразилия, когато Алгерсуари получил уверение, че те планират бъдещото на отбора с него.

Разговаряхме с ентусиазъм и те показаха доверие в мен, а освен това ме помолиха да присъствам на промоционално събитие в Мадрид и там повториха същите твърдения. Но след последния ни разговор, мислех за три неща. Първо, няма да съдя нищо и никого в тази ситуация, защото с тези хора дебютирах в F1 на 19 години и три месеца, при това без да имам и един километър опит зад гърба си в този спорт. Няма да търся причините за решението, защото Ред Бул ми дадоха всичко, когато бях на 15, израснах с тях и бях завършен пилот на 21. Второ, аз не съм жертва, защото в продължение на 7 години имах привилегията да съм в най-добрия тим на света. В края на март ще стана на 22, а имам 46 Гран при. Решението е взето и аз го уважавам. Трето, драма няма, защото имам много планове за настоящето и бъдещето. Изненадата трая няколко часа. Трябваше да се чуя със семейството си и да погледна към улицата, за да осъзная, че животът е пълен с възможности и предизвикателства – заяви испанецът.

Алгерсуари допълва, че преглеждайки заглавията на новините, е видял, че в родината му има пет милиона безработни и смята, че всички трябва да се борят, за да върнат на държавата увереността и оптимизма.